Полезно
18/05/2014
Раждането носи сила

 

Училище ''Родители '' – Русе за трета поредна година  подкрепя  Световната седмица за уважение към раждането от 19 до 25 май..  Tемата е „Раждането носи сила“ ((Birth is empowering)).

Фокусът е върху преживяването на раждането като вдъхващо сила и увереност събитие, което дава на жената нужното психо-емоционално изживяване, за да се погрижи по най-добрия начин за бебето си.

Световната седмица за уважение към раждането се организира от 2004 година по инициатива на Френския алианс за уважение към раждането, а от 2011 година е част от инициативите на Европейската мрежа на асоциации за раждане (ENCA).

 Раждането на всяко дете е специален момент и заслужава специална грижа и отношение.

Раждането принадлежи на майката и нейното семейство. Те са хората, които трябва да решат как, къде и с кого това събитие ще се случи.

Доказано е, че жените, които се страхуват раждат три пъти по-продължително. Затова е толква важно бременната да е предварително уверена в способността си да роди .

Бременността прави жената емоционално ранима, склонна към безпокойство, по-чувствителна към негативните преживявания. Лекарите обясняват това неустойчиво емоционално състояние с бурните хормонални промени в организма. Само пълното разбиране, че това състояние е естествено и напълно физиологично може да облекчи състоянието на жената в този период.
Съвет на психолога. Повишената раздразнителност е сигнал за бъдещата майка, че е нужно да се научи да релаксира. Това ценно умение ще и бъде в помощ не само в периода на бременността или по време на раждането, но и в целия живот. Най-простият начин за релаксация е да се отпуснем на спокойна музика и да се съсредоточим върху дишането. Правете дълбоки вдишвания спокойно и бавно изпускайте въздуха. Представяй те си, че с всяко вдишване ви обхваща покой.

Раждането, така, както е измислено от Природата, е най-доброто и за майката, и за детето. И макар понякога намесата на медицината да е наложителна и животоспасяваща, в повечето случаи нашите тела отлично знаят как да се справят с това преживяване, ако само се оставим на инстинктите си и се доверим на природата си.

 Важно е една жена да знае какво иска, но понякога тя не е сигурна до момента, в който започне самото раждане. Тя прави избор предварително, който е обмислен и рационален, но желанието може да се промени в момента, в който водите й изтекат .

Раждането е биологически и еволюционно съвършен процес.
Той се ръководи от мозъка и от хормоналните нива.
Трябва единствено да се доверим на тялото си – то знае какво да прави!

Училище „Родители” - Русе   

ул. „Д-р Петър Берон “ 1 ет.1 офис 1                                                             

телефон: 0887999987   

www.zavasroditeli.com

 

Безплатно училище!!!

На 21.05.2014 г. /сряда/ от 10.00 часа

Тема: Раждането носи сила

Лектор: Диди Върбанова

Място: зала "ЕСТЕ" ул."Борисова"44Б /над Казиното/

 

 

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код* При проблем с разчитането на символите, моля натиснете иконката
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

Реклама
www.don-taxi.eu